16 Şubat 2016

EN İYİ ÖĞRETMEN KİM?

Şimdi gelin sizinle basit bir hesap yapalım: Okul çağındaki çocuklar, otuz altı hafta eğitim öğretim, 16 hafta ise tatil yapmaktadır. Toplamda yetmiş iki gün olan hafta sonu tatillerini de hesaba katarsak çocuğumuz yılın yarısını tatil yaparak geçirmektedir. Daha anlaşılır bir ifadeyle haftanın beş günü okula gelip giden bir çocuk otuz altı haftada 180 iş günü okula gitmektedir. Öğrencilerin, eğitim öğretim dönemlerinde de günün üçte ikisini de okul dışında ailesinin kontrolunda geçirdiğini hesaba katarsak ailenin çocuk üzerindeki tesirinin ne kadar önemli olduğu ortaya çıkar.
Bilinçli aile ortamında yetişen çocuklar, başarılı, mutlu ve özgüveni yüksek bireyler olarak toplumsal yaşamdaki yerini almaktadır. Her şeyi okuldan beklemek velilerin en büyük yanılgısıdır. Benjamin Franklin’in hiç bir diploması yoktu. Fakat Amerika’nın temellerini o attı. Yazar, politikacı, diplomat ve bilim adamı olarak tanındı. Belki hatırlarsınız 100 Amarikan Dolarındaki meşhur adam da odur.
Sonuç olarak şunu ifade etmek gerekir ki: Anne babanın görevi sadece çocuğun fiziksel ihtiyaçlarını karşılamak değildir.
Yazar: Mehmet BÜYÜKŞAHİN
 <<<YAZARIN DİĞER YAZILARI>>>

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumunuzu buraya yazınız...