21 Şubat 2016

KADINA ŞİDDETİN MEDYAYA VE VİCDANA BAKAN BOYUTU

Kadına şiddet, toplumların en çok konuştuğu ve gerçekçi anlamda çözüm bulunamayan evrensel bir sorun. Türkiye’den Perihan Savaş, Bergen,  Deniz Akkaya, Asena gibi ekranlarda boy gösteren sanatçıların şiddet gördüğü ekranlara ve gazete sayfalarına taşındı. Bunun da ötesinde Madonna, Tina Turner, Charlize Theron gibi evrensel üne sahip isimlerin de aynı şekilde fiziksel şiddet gördüklerini bütün dünya öğrendi. Tabi ki örneklerimiz bunlarla sınırlı değil. Araştırmalar göstermiştir ki her üç kadından birisi fiziksel şiddet görmüştür.  İnternete girip Google ve Yandex gibi arama motorlarına kadına yönelik şiddetle ilgili arama yaparsanız olayın boyutunu görmek hiç de zor olmayacaktır.
Benim asıl dikkat çekmek istediğim konu özellikle magazin medyasının ünlülere uygulanan şiddeti abartarak sürekli gündemde tutmalarıdır. Yapılan bu yanlış şiddeti normalleştiriyor, toplumsal duyarlılığı zayıflatıyor ve işin kötü tarafı şiddeti arttıran bir etken olarak önümüzde duruyor.
Peki ünlülerin şiddet görmesi şiddet oranını nasıl arttırıyor? Şiddete meyilli olan erkekler ünlülerin de şiddet gördüğünü öğrenince şuur altına kadına şiddetin sıradan bir olay olduğu kodu işleniyor. Dolayısıyla şiddet uyguladığı zaman, vicdanını bu şekilde rahatlatmaya çalışıyor.  Şiddete devam ediyor.
Yazar: Mehmet BÜYÜKŞAHİN
<<<YAZARIN DİĞER YAZILARI>>>

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumunuzu buraya yazınız...