01 Mart 2016

YENİ ANNELERE ÖNERİLER

1- Annenin eli sürekli olarak temiz olmalıdır.
2- Kulak temizliğinde kulak çöpü kullanılmamalıdır. Sadece kulak içini pamuk yardımı ile silmek yeterli olacaktır.
3- Gözlerindeki çapaklar, ılık suyla ıslatılmış pamukla temizlenebilir.
4- Doğduğu günden itibaren bebeğin tırnakları kesilebilir.
5- Ağız özel bir temizlik gerektirmez; çünkü tükürük bezlerinin temizleyici bir etkisi vardır. Pamukçuk oluştuğunda karbonatlı su ile yıkanabilir.
6- Burun tıkanıklığında eczanelerde küçük paketlerde satılan deniz suyundan bir damla damlatmak, hem temizlik hem nem hem de burun tıkanıklığını gidermek açısından yeterli olacaktır.
7- Cilt temizliği banyo ile hayata geçirilir. Bebek bir gün duru su, bir gün şampuan ile hergün yıkanabilir. Şampuan seçerken içerisinde kozmetik katkı olmayanlar tercih edilmelidir.
8- Alt temizliği ıslak pamuk ya da su bazlı ıslak mendillerle yapılmalıdır. Kullanılan mendil veya pamuklar alkol içermemelidir.
9- Bebeğe kıyafet alınırken pamuklu ve yumuşak ürünlerden seçilmesi önemlidir. Yeni kıyafetler kullanmadan önce sıcak suyla yıkanıp ütülenmelidir.
10- Genellikle göbek bağı, doğumdan sonra 10 gün içinde düşer. Göbek bağı düşmeden önce su ile temas ettirilmemeli. Bu bölgenin kuru tutulmasına özen gösterilmelidir.
11- Bebek doğduğu günden itibaren dışarı çıkartılabilir. Ancak kalabalık ortamlarda bulunmamakta fayda vardır.
12- Yeni doğan bebekte sarılık, ateş, morarma ve nefes kesilmesi sık karşılaşılan acil bir durumdur. Vakit kaybetmeden hastaneye başvurmak gerekir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumunuzu buraya yazınız...