02 Temmuz 2016

Beş Özelliğimin Kaz Gibi Olmasını İsterdim?

Sonbaharda, ılıman iklimlere göç eden kazları görmüşüzdür.
Kazlar, bulutların altında V  harfi çizerek muhteşem bir görüntü oluştururlar.
Peki hiç düşündük mü? Kaz sürüleri neden böyle göç ederler?
Bilim adamları bunun sebebini araştırmışlar.
Şu sonuçları elde etmişler:
1- Arkadaki kazlar, hızlarını yüksek tutmaları için öndekilere seslenerek onları yüreklendirir.
Bizim de arkadan seslenmemizin yüreklendirme niteliğinde olması gerekir; başka bir şey değil. 
2- Her kuş, kanat çırpışlarıyla kendini izleyen arkadaşının yükselmesini sağlar. Böylece tek başına yapılan yolculuğa göre yüzde 71 oranında daha hızlı yol alır. Bu da zaman ve enerjiden tasarruf anlamına gelir.
Ortak bir yön ve birlik duygusunu paylaşan kişiler, hedeflerine daha çabuk ve kolay ulaşabilirler, çünkü birbirlerinin kaldırma kuvveti üzerinde yükselmektedir.
3- Gruptan kopan bir kaz, havanın sürtünme sürtünme kuvvetini hisseder.  Hemen diğer arkadaşlarının kaldırma kuvvetinden yararlanmak için gruba dahil olur.
Kazlar gibi biz de aynı doğrultuya yöneldiğimiz kişilerle birlik olup en uygun grubu yaratırsak ayrıca, onların yardımına açık ve yardım etmeye istekli olursak, başarı olasılığımız artar.
4- Öncü kaz yorulduğunda, yerini başka bir kaza bırakarak gruba geri katılır.
Zorlu işlerde nöbetleşe çalışmak yararlıdır. Kazlar gibi insanlar da birbirine bağımlıdır.
5- Son olarak, bir kaz hastalanır ya da insanların tüfekleriyle vurulup oluşumdan çıkıp yere düşerse, iki kaz daha ayrılır, yanına gelir, yardım ve koruma sağlar. Düşen kaz yeniden uçabilene ya da ölene dek yanında kalırlar. Ancak o zaman tek başlarına uçmaya başlar ya da başka bir gruba katılırlar.
Biz de kazların duygu ve anlayışına sahip olursak, hem güçlü olduğumuz zamanlar hem kara günlerde birbirimize destek olabiliriz. 
(Milton Olson)

1.Katlamanın Gücü : Kazlar göç ederken “V” şeklinde uçarlar. “V” şeklinde uçmanın faydası nedir? “V” şeklinde uçuş havayla sürtünmeyi en aza indirdiğinden tasarruf sağlar. Network Marketing de olduğu gibi.
2.Destekleme : Kazların birisinin uçmasında sorun çıktığında grup içindeki başka kazlar bu kaza yardım ederler ve onun gruba dönüp yoluna devam etmesini sağlarlar.
3.Baharı Görmek ve Hedefe Ulaşmak : Kazlar mevsim geçmeden önce göçe başlarlar. Çünkü baharı zamanında görmeleri gerekir. Network Marketingde de amaca yada hedefe ulaşmak için vakit kaybetmeden başlamak gerekir. Baharı görmek hedefe ulaşmakla aynı manadadır. 3 ay sonunda ayda 3000TL para kazanıyor olmak başlangıç olarak iyi bir hedef sayılabilir.
4.Liderlik : Göç yolundaki her kaz sürüsünün başında o sürüye bir kaz liderlik yapar. Lider kaz kendi tecrübelerini sürüsünde ki diğer kazlara aktararak onlarında zamanı geldiğinde kendi sürülerine lider olmasını sağlar. Network Marketingde de bu böyledir. Liderler bütün tecrübelerini, bilgi ve deneyimlerini diğer iş ortaklarıyla paylaşırlar.
5.Gruptan Kopmak : Sürüdeki bir kaz sürüyle birlikte yola çıkmazsa baharı göremez. Network Marketingde de  geride kalıp çalışmayan ve gruptan ayrı kalan kişi amaçlarına ulaşamaz.

6.Tecrübe : Her kaz diğer kazların tecrübelerinden yararlanır ki göç sırasında en tehlikesiz ve kestirme yolu kullanarak baharı görebilir. Network Marketingde de her kişi diğer liderlerinin tecrübelerinden faydalanarak kendi amaçlarına en emin ve en kısa yoldan ulaşır. “ Tecrübe bir gözlüktür, onların sayesinde ikinci defa daha iyi görürüz “.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumunuzu buraya yazınız...