26 Nisan 2016

Geçim Sıkıntısından Kurtulmak İçin İlginç Bir Çözüm...

Richard, geçim sıkıntısı içinde kıvranırken, 1979'da televizyonda bir tenis maçını izliyordu. Kazanan oyuncunun 48 bin dolarlık çeki ile ekrana gelmesi, zihninde bir fikir uyandırdı. Yıllık geliri 52 bin dolar olan Richard, karısına dönerek, "İki kız çocuğu daha yapalım ve onları tenisçi olarak yetiştirip köşeyi dönelim" dedi. Zaten üç kız çocukları vardı ama yine de dediklerini yaptılar. Birer yıl arayla iki kız çocukları daha oldu: Venus ve Serena. 
20 yıl sonra, 1999'da bir gün, Richard Williams tribünden kızı Serena'nın Amerika Açık (US Open) galibi olduğunu gözleriyle gördü. İki kız kardeş, 19 ve 18 yaşlarında, kısa sürede profesyonel tenis kariyerlerinde önemli başarılar elde etmişlerdi. Kazandıkları para, toplamda 5 milyon 50 bin dolara ulaşmıştı.
Bu hikâyeyi okuduktan sonra, Serena Williams'ın tenis sporunda dünyanın en önemli kadın oyuncularından biri olarak haklı bir üne sahip olduğunu hatırlamak önemlidir. Onun başarılarını, sadece kişisel çabalarıyla değil, aynı zamanda ailesinin desteği ve inancıyla da ilişkilendirmek gerekir.
Serena, başarılarını Allah'ın bir lütfu olarak görür ve kazandığında her zaman O'na şükreder. Aynı zamanda, tenisten en çok para kazanan kadın sporcusu unvanına sahip olması, sadece yetenek ve çalışma azmiyle değil, aynı zamanda aile desteği ve inancıyla da ilişkilendirilmelidir.




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumunuzu buraya yazınız...