23 Şubat 2016

HAYATTA KALMA MÜCADELESİ: GÜLNAR’IN MASALI

Küçük Gülnar günlerini babasının yaptığı bahçenin çevresinde geçiriyordu. Güllerle, meyvelerle vakit ilgilenmek onun en güzel eğlencesiydi. Bahçede bulunduğu günlerin birinde şiddetli bir Poyraz çıktı. Ağaçların dalını budağını kırıyor, yaprakları döküyor, gülleri, çiçekleri kırıyordu. Gülnar ne yapacağını bilmiyordu. Derken aklına Poyraz'a taş atmak geldi. Yerden küçük bir çakıl alıp Poyraz'a fırlattı.
Sen misin bunu yapan?
Poyraz daha da azıttı.
Kızcağızı yakalamaya çalıştı.
Gülnar, kaçtı. Poyraz, buz gibi soğuk olan elleriyle kızın saçlarına uzanmaya çalıştı. Yakalayamadı.

Kız fırsatını bulup duvar dibine gizlendi.
Poyraz, gazapla gürledi. Kızın dibine gizlendiği duvarı yerle bir etti. Gülnar’ı buz gibi soğuk nefesiyle dondurdu.
Bahçıvan, sevgili kızı için gözyaşı döktü. Kızının gizlendiği yere bir ağaç fidanı dikti. Bu ağaca Gülnar adını verdi. Buna diğer ağaçlara göre daha çok özen gösterdi.
Kuşların neşe kaynağıydı Gülnar ağacı. Onu her yerde methediyorlardı.
Kargalar, Poyraz'a haber verdiler.
Poyraz da Gülnar ağacını mahvetmeye ant içti. Bir gün Poyraz yine bağa hücum edecekti. Arı kuşları bahçıvana haber verdiler ki kızını kuzey Poyraz'dan korusun.
Bahçıvan, ağacın üstünü beyaz bir örtüyle örttü.
Poyraz, geldi. Ağacı aradı. Ancak bulamadı. Kargalarla kavga etmeye gitti. Fakat kargaların, ağacın beyaz örtüyle örtüldüğünden haberleri yoktu.
Kargalar hemen geldiler. Gülnar’ın üstünde beyaz bir örtü olduğunu gördüler. Hemen durumu Poyraz'a haber verdiler. Fakat arı kuşları elini tez tuttu.
Kargaların Poyraz'a haber götürdüğünü bahçıvana bildirdi.
Poyraz gelmeden bahçıvan örtüyü yeşile boyadı.
Poyraz yine dönüp geldi. Bahçeye baktı. Beyaz örtülü ağacı göremedi. Kargalara kızdı.
-Bir daha beni aldatırsanız, gaganızı donduracağım, dedi.
Kargalar, bu tehdidin ardından hemen Gülnar ağacının yanına gittiler. Ağacın yeşil bir örtüyle örtüldüğünü gördüler. Durumu Poyraz'a söylediler.
Poyraz gelmeden arı kuşları gelip olanları haber verdi. Bahçıvan da yeşil örtüye kırmızı düğmeler dikti.  Poyraz, yine Gülnar ağacının yanına gitti, ancak onu yine tanıyamadı.
Kargayla kavgaya tutuştu. Onlar birbirleriyle kavga ederlerken Bahçıvan, Gülnar'ın örtüsünü her mevsim değiştirdi. Ağacı korudu.
<<<YAZARIN DİĞER YAZILARI>>>

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumunuzu buraya yazınız...